Tens el Factor Q? 12a Escola de Pares i Mares

Tens el Factor Q? 12a Escola de Pares i Mares

Un any més, totes les AMPA de les escoles i instituts de la ciutat de Vic han organitzat l’Escola de pares i mares de Vic – Tens el Factor Q? – que, enguany, ha arribat a la seva 12a edició i es consolida com una activitat formativa de referència per a les famílies de la ciutat. El projecte compta amb la col·laboració i el suport de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vic i el projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI).

Aquest any, s’ha incidit en la temàtica de la salut com un dels factors importants en el benestar físic, emocional i social. Per això, totes les activitats s’han emmarcat en alguna d’aquestes dimensions de vida saludable. A aquesta diversitat, s’hi sumen els diferents formats: xerrades, tallers, taules rodones i activitats en família, essent aquestes últimes una oportunitat d’aprenentatge conjunt entre els pares i les mares i els seus fills/es, i alhora millorar el vincle i la comunicació entre uns i altres. També s’han diferenciat aquelles activitats dirigides a l’etapa d’infantesa, amb algunes a la petita infància, i a l’etapa d’adolescència. En total s’han portat a terme una trentena d’activitats.

Com cada any, l’Agrupació de Sords de Vic i Comarca han traduït al llenguatge de signes 4 xerrades que el col·lectiu de persones amb sordesa ha considerat més interessants i adequades al seu públic. També hi ha participat altres entitats de la ciutat: Casal Claret, CDIAP Tris Tras, Consell Esportiu d’Osona, Joguines sense fronteres, Justícia Alimentària, Mossos d’Esquadra, Projecte càpsula (Consell Comarcal d’Osona) i Taula de Salut Comunitària.

La durada d’aquesta edició ha sigut d’una mica més d’un mes, iniciant-se el 28 de febrer amb la xerrada inaugural a càrrec de Joan Cartanyà que va emmarcar el concepte de salut més enllà de la dimensió física. La finalització va ser l’11 d’abril amb una activitat per mares, pares i adolescents sobre l’ús (o abús) del telèfon mòbil.

Dins el tema de la salut que ha englobat aquesta 12a Escola de Pares i Mares, s’han pogut tractar molts aspectes diferents: l’ús d’internet, els hàbits d’higiene, l’educació inclusiva, les emocions, el joc, l’alimentació saludable, entre d’altres… totes molt interessants.

La difusió s’ha fet a través d’un tríptic en paper, la pàgina web de l’Ajuntament, per correu electrònic i a les xarxes socials (Twitter i Instagram). En aquest darrer cas, s’ha buscat la manera de crear una “xarxa d’informació” entorn l’Escola de Pares i Mares utilitzant l’etiqueta #FactorQ2019, d’aquesta manera podeu recuperar el retorn de totes les activitats realitzades.

Proces Comunitari
Share

Deixa un comentari

sixteen − 4 =