Les Tardes d’Estiu al Carrer s’han consolidat en el seu cinquè any consecutiu a la ciutat de Vic

Les Tardes d’Estiu al Carrer s’han consolidat en el seu cinquè any consecutiu a la ciutat de Vic

Les Tardes d’Estiu al Carrer s’han consolidat en el seu cinquè any consecutiu a la ciutat de Vic. Aquesta proposta de lleure s’emmarca dins del projecte Viu el Carrer!, promogut pel Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural i l’Ajuntament de Vic i té l’objectiu de fomentar la cohesió social i la convivència a l’espai públic. Les accions consten de diferents activitats d’oci i esport dirigides a infants, joves i famílies que es realitzen durant tot l’any coincidint amb el període de vacances a les escoles i instituts.

Una programació comunitària per a la cohesió des de la interculturalitat

L’objectiu del Projecte ICI, la gestió positiva de la diversitat, s’aconsegueix dia a dia gràcies a la feina conjunta i a l’organització d’activitats com les que es porten a terme durant l’estiu a Vic. Durant les vacances d’estiu els carrers prenen vida i es converteixen en l’espai ideal per relacionar-nos, petits i grans: els parcs s’omplen de bicis, patins, pilotes i jocs improvisats.

 La programació de Les Tardes d’Estiu al Carrer 2019 es concentra del 25 de juny al 6 de setembre de 2019: onze setmanes amb activitats i propostes esportives i de lleure gratuïtes per a tots els gustos i totes les edats que s’acomiada amb una gran festa plena de música, dansa i diversió. Des del juny i tot el juliol es realitza una activitat diària. Per fomentar la continuïtat en la participació s’ha establert, amb alguna excepció, una franja d’edat per a cada dia de la setmana: els dilluns estan pensats per a infants a partir de 3 anys, els dimarts a partir de 5, els dimecres a partir de 8, els dijous a partir de 12 i els divendres a partir de 16 anys. Durant l’agost, es realitza una activitat setmanal per a tots els públics i durant la primera setmana de setembre, de nou, una activitat diària però per a un públic infantil i en horari de matí. En total, hi ha programades prop de 40 activitats: espectacles (titelles, rondallaires, etc.), tallers (circ, reparació de joguines i de bicicletes, manualitats, etc.), jocs (tradicionals, de taula, gegants, etc.) i esports (tennis taula, futbol, krofball, etc.).

Per realitzar Les Tardes d’Estiu al Carrer es compta amb la participació local de les administracions, els professionals i la ciutadania. Aquest any, en el disseny i organització de les activitats, han participat més de 14 entitats socials, educatives i culturals juntament amb un ampli nombre de persones professionals de serveis de l’administració i algunes col·laboracions de persones voluntàries. Aquest treball comunitari permet organitzar activitats gratuïtes, lúdiques i esportives que fomentin els valors saludables, de sostenibilitat i de convivència a les places, pistes i parcs de tota la ciutat.

Les activitats de la programació d’enguany es duen a terme a 23 parcs i places de tota la ciutat de Vic, tot i que la proposta prioritza la realització d’activitats al sud de la ciutat. Per això, podem trobar nombroses accions al barri del Remei, a la Serra-de-senferm, a l’Horta Vermella, al barri d’Osona, a Santa Anna, etc., barris que estan situats geogràficament al sud de Vic, però també hi ha programades activitats a altres extrems de la ciutat i al centre, com per exemple, el Sucre o el centre històric de Vic.

A més, aquest any, s’ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats de diversitat funcional de la ciutat, per adaptar la major part de les activitats i garantir l’accessibilitat de tothom. Aquelles que poden generar algun dubte s’han marcat amb icones d’accessibilitat.

Pel que fa a la part esportiva, aquest any s’aposta per una nova proposta de futbol i activitat física a les pistes de la ciutat de Vic de la mà de la Fundació Barça: Vic Futbolnet, una proposta que compta amb una metodologia d’intervenció social que es basa en la pràctica del futbol des dels valors. Està impulsada per la Fundació Barça que, des del 2011, aplica aquest mètode i utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i com a agents de canvi per millorar la vida dels infants i joves dels barris, pobles i ciutats. Amb noves propostes com aquesta, a més de promoure l’activitat física entre els infants i joves, es vol incentivar fer-los reflexionar entorn valors com el treball en equip i la necessitat de diàleg per a una millor cohesió social al barri i al conjunt de la ciutat. Per tant, amb aquesta modificació es vol englobar i donar rellevància a les diferents parts: entrenaments, activitats i partits en 3 temps, alhora que es practiquin diferents esports. La manera com es fan les inscripcions també canvia, ja que  passen a ser individuals. D’aquesta manera es vol promoure la creació d’equips mixtos i heterogenis. Les edats a les quals es dirigeix aquesta nova proposta son dels 8 als 16 anys amb grups distribuïts en diferents categories (benjamí, aleví, infantil i cadet).

Totes aquestes accions formen part de la programació d’activitats municipals recollides a l’ESTIU VIC XL i el Pla de l’Esport de Vic – Vicactiva’t. Les inscripcions en línia a l’activitat esportiva i el programa sencer de Les Tardes d’Estiu al Carrer 2019 es pot trobar a http://www.viuelcarrer.cat/

 

Tríptic: Les Tardes d’Estiu al Carrer 2019

Proces Comunitari
Share

Deixa un comentari

three × 4 =