La segona edició de Les Jornades Multiesportives al Carrer! es consolida amb èxit de participació

La segona edició de Les Jornades Multiesportives al Carrer! es consolida amb èxit de participació

La metodologia que orienta tot el procés és el treball comunitari, ja que es realitza mitjançant la participació de la ciutadania (entitats) i l’administració local. A aquesta manera de treballar també s’hi suma la mirada de la interculturalitat per intentar fomentar la relació entre persones culturalment diverses partint del que poden ser punts d’unió.

Aquesta proposta esportiva i de lleure, també forma part del Pla de l’Esport 2016/2020 – VicActiva’t, que té per objectiu fomentar l’activitat física que es practica als carrers, pistes i altres espais de la ciutat.

S’han pogut practicar diferents esports com l’atletisme, el bàsquet, el voleibol, el rugbi, el futbol, l’hoquei, l’handbol, entre d’altres, alguns d’ells dinamitzats per les mateixes entitats esportives.

 

Els dies 15, 16 i 17 d’abril, coincidint amb el període no lectiu de Setmana Santa, es van dur a terme les Jornades Multiesportives al Carrer! adreçades a totes les nenes i nens de primària (de 6 a 12 anys). Aquesta acció s’emmarca dins del projecte Viu el Carrer!, una proposta socioeducativa, que vol contribuir a la millora de la convivència i la cohesió social als espais públics de Vic a través de la seva dinamització. La metodologia que orienta tot el procés és el treball comunitari, ja que es realitza mitjançant la participació de la ciutadania (entitats) i l’administració local. A aquesta manera de treballar també s’hi suma la mirada de la interculturalitat per intentar fomentar la relació entre persones culturalment diverses partint del que poden ser punts d’unió com és, en aquest cas, l’activitat física.

Aquesta proposta esportiva i de lleure, també forma part del Pla de l’Esport 2016/2020 – VicActiva’t, que té per objectiu fomentar l’activitat física que es practica als carrers, pistes i altres espais de la ciutat. L’activitat s’ha organitzat entre l’Ajuntament de Vic, el Projecte ICI i el Consell Esportiu d’Osona, amb la col·laboració de diferents entitats esportives de la ciutat.

Les Jornades Multiesportives han consistit en la realització de diverses activitats esportives que durant tres matins han omplert de vida tres pistes de la ciutat, repartint els infants per franges d’edat: a la Pista de Sant Anna hi havia els de 1r i 2n de primària, a la del Sucre infants de 3r i 4t de primària i a la de l’Skate Parc els de 5è i 6è. El nombre total d’inscrits ha superat el centenar d’infants. Durant les Jornades Multiesportives s’han pogut practicar diferents esports com l’atletisme, el bàsquet, el voleibol, el rugbi, el futbol, l’hoquei, l’handbol, entre d’altres, alguns d’ells dinamitzats per les mateixes entitats esportives.

El primer dia es va regalar una samarreta a cada infant i cada dia s’ha repartit una peça de fruita ecològica durant l’estona d’esbarjo per fomentar l’alimentació saludable i el consum responsable. Al final de Les Jornades Multiesportives es va fer entrega de premis que consistien en “xecs regal” per a poder participar gratuïtament dels entrenaments que es realitzen a les diverses entitats esportives de la ciutat, d’aquesta manera s’intenta apropar l’oferta de lleure esportiu a tots els infants de Vic.

Proces Comunitari
Share

Deixa un comentari

18 + twenty =