ES CREA LA COMISSIÓ DE PERSONES GRANS DINS LA TAULA DE SALUT COMUNITÀRIA DE VIC

ES CREA LA COMISSIÓ DE PERSONES GRANS DINS LA TAULA DE SALUT COMUNITÀRIA DE VIC

Amb l’objectiu d’analitzar en profunditat la situació i necessitats de les persones grans de Vic, i per tal de poder dissenyar accions de millora, s’ha creat la Comissió de persones grans, emmarcada a la Taula de Salut Comunitària de Vic, promoguda pel Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural i l’Ajuntament de Vic.

La Taula de Salut Comunitària es va constituir el setembre del 2016 i actualment en formen part 20 professionals de 16 serveis diferents, d’àmbit local i comarcal, interessats en millorar la salut de la comunitat.

La Taula de Salut Comunitària va realitzar una diagnosi acurada, detallada i exhaustiva que va permetre fer una radiografia de la ciutat en termes de salut comunitària. L’envelliment actiu i les persones grans van ser el tema que es va prioritzar per començar a treballar, i és per això que s’ha decidit crear una comissió de treball.

El dia 24 d’abril a les 11 del matí a la Casa Bojons s’ha fet la primera trobada de la comissió formada per a professionals relacionats amb el sector i també ciutadans i ciutadanes que van poder contribuir amb la seva visió.

Concretament han assistit i s’han interessat en la trobada 19 persones de les següents entitats i serveis: Servei Català de la Salut, Agència de Salut Pública, Associació veïns Barri Vic Nord, Associació veïns Remei, Associació de vídues de Vic, Ashes, Amics de la Gent Gran, Creu Roja, Associació Casal Rambla, Associació Jaume Balmes, Associació Mossèn Guiteres, Casal Mossèn Guiteres, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, EAP VIC 2 SUD, Vic ciutat cuidadora, Ajuntament de Vic – Agents Cívics, Ajuntament de Vic – Benestar i Família, Ajuntament de Vic – Salut, Projecte ICI.

A la trobada s’han tractat els següents temes: Model d’atenció centrat en les persones, Recull de projectes i serveis adreçats a les persones grans,  Proposta d’implentació d’un projecte per l’acompanyament i seguiment de les persones grans a Vic, Protocols d’assistència a persones grans en casos d’urgència

 

 

 

 

Proces Comunitari
Share

Deixa un comentari

nineteen + one =