Es crea a Vic un Espai de Relació Institucional per a la millora de la convivència i la cohesió social

Es crea a Vic un Espai de Relació Institucional per a la millora de la convivència i la cohesió social

 

  • L’Ajuntament de Vic, l’Obra Social ”la Caixa” i 11 entitats i institucions més han signat avui un acord de col·laboració per enfortir el procés comunitari intercultural de la ciutat.
  • El Projecte ICI, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” i  promogut a la ciutat per l’Associació Tapís i l’Ajuntament de Vic, incorpora noves entitats i institucions, que col·laboraran per millorar la convivència intercultural a Vic.
  • Aquest acord que constitueix l’Espai de Relació Institucional (ERI), suposa el reconeixement de la coordinació comunitària i el treball conjunt com a eina d’intervenció social eficient i eficaç, que interconnecta els recursos tècnics i professionals, la ciutadania i les seves organitzacions socials i institucions.

 

 

Vic, 15 de març de 2019.- L’alcaldessa de l’Ajuntament de Vic, Anna Erra, el subdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simon i els representants de 11 entitats i institucions de la ciutat, han presentat aquest matí a Vic el nou Espai de Relació Institucional.

Aquest acord, que s’emmarca en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI), recull el protocol de compromisos i actuacions pel qual l’Ajuntament de Vic, juntament amb altres entitats públiques i privades, es comprometen a promoure i afavorir la cohesió social i la convivència ciutadana intercultural de la ciutat.

A més d’Anna Erra, alcaldessa de Vic, i de Marc Simón, subdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, han signat l’acord les següents persones: Joan Turró, director general de la Fundació Universitària Balmes; Imma Cervós, directora de la regió de la Catalunya Central de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; Núria Puig, gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central del Servei Català de la Salut; Jaume Portús , president del Consorci Hospitalari de Vic; Josep Maria Roca, president del Consell Esportiu d’Osona; Marta Serrarols, gerent de l’EAP Vic 2 Sud; Mercè Generó, gerent d’Osonament; Antoni Cumeras, president de l’Associació Tapís; Joan Soler, president del Casal Claret i Jeroni Vinyet, president de Càritas Arxiprestal de Vic.

Els participants en aquest acte han destacat l’alt nivell d’implicació dels professionals de l’administració i d’entitats socials dels àmbits de salut, educació i convivència, així com la contribució que el Projecte ICI fa a la realitat de les seves entitats.

En la jornada d’avui s’han compartit els avenços del procés comunitari intercultural i les diverses accions en l’àmbit de la salut, educació i la convivència.

Enguany, la Taula de Salut comunitària, que anualment desenvolupa la Jornada en Salut Comunitària de la ciutat de Vic on participen més de 150 professionals de l’àmbit social i de la salut ha presentat la Diagnosi en Salut Comunitària de la ciutat de Vic. Aquest document té per objectiu reportar de la forma més fidedigne l’estatus de la ciutat en quant a salut, per establir un punt de partida des d’on començar a treballar els reptes del territori.

D’altra banda, dins la iniciativa “Viu el Carrer”, es promouen nombroses activitats per fomentar l’activitat física i l’oci saludable a l’espai públic, des dels carrers, a les pistes, contribuint a la millora de la convivència i la cohesió social de Vic.

 

Què és l’Espai de Relació Institucional?

Els Espais de Relació Institucional donen suport i sostenibilitat als processos comunitaris desenvolupats a cadascun dels 36 municipis que integren el Projecte ICI. Faciliten la col·laboració, la complementarietat i les sinergies entre els diferents recursos implicats, entre els quals hi ha administracions, institucions i la ciutadania.

L’existència d’aquest espai facilita i impulsa la sostenibilitat per donar les respostes coordinades i integrades que necessiten les ciutats del segle xxi. Davant la diversitat social i cultural, cal marcar estratègies que reverteixin en la integració intercultural i afavoreixin la cohesió social, les quals també impliquen valorar la diversitat com un motor d’innovació, transformació i desenvolupament social, cultural i econòmic de les nostres ciutats.

 

 

Proces Comunitari
Share

Deixa un comentari

fifteen + eighteen =